Corporate Fashion is ontzettend belangrijk

Als je ergens werkt wordt je vaak herkend aan je kleding, denk maar aan een restaurant. De ober wordt vaak herkend aan het schort of kostuum dat hij draagt. Een schort en kostuum zijn voorbeelden van corporate fashion. Niet alleen in een restaurant is corporate fashion belangrijk, maar ook op kantoor. Denk maar aan een vertegenwoordiger van een bedrijf. De vertegenwoordiger is een visitekaartje van het bedrijf en daarom moet hij of zij zich daar naar kleden.

Goed bedrijf

Collectie-Formeel-300x189Bij corporate fashion is het wel belangrijk dat de werknemers met dezelfde functie dezelfde soort kleding draagt. Het ene bedrijf laat het personeel zelf de kleding uitkiezen en stelt hier een budget voor open terwijl een ander bedrijf ervoor kiest om iedereen dezelfde kostuums aan te meten van dezelfde kleur en dezelfde stof.

Waar ik werk is door mijn werkgever gekozen om iedereen dezelfde kostuums aan te meten. Het was namelijk wel eens voorgevallen dat een collega een kostuum had aangeschaft dat iets te feestelijk was om zakelijk te dragen. Om te voorkomen dat de dit ten koste gaat van de professionele uitstraling, heeft mijn werkgever hiervoor gekozen.

suit up now logoHet bedrijf dat de kostuums leverde heet Suit Up. In het begin dacht ik dat wij van die vormloze kostuums zouden krijgen, maar gelukkig zijn deze heel erg mooi geworden. De pakken worden wel eens waar zonder echte vorm geleverd, maar bij een kledingmaker kan je het pak heel erg goed laten vermaken. Zo ziet het pak er strak uit en heeft dit geen rare uitstraling!