Motorkleding in de winter

Nu de wintermaanden weer aangebroken zijn en het buiten steeds kouder wordt, moeten ook de motorrijders zich hieraan aanpassen. Ik doe dat in ieder geval wel. Een beetje sneeuw, wind of regen houdt mij over het algemeen niet tegen om op mijn motor te stappen. Natuurlijk is het wel belangrijk om voldoende beschermd te zijn tegen deze winterse weersomstandigheden. Hiervoor ga ik kijken naar wat er in mijn ogen geschikt is om te dragen tijdens het motorrijden, als het vriest of als er winterse buien zijn.

forest-69735_960_720

Motorkleding tegen de kou

Op het gebied van motorkleding kan er gekozen worden voor regenkleding. Dit zorgt ervoor dat je te allen tijde droog blijft, aangezien deze kleding volledig waterdicht is. De bedoeling is dat je deze regenkleding over je standaard motorpak heen draagt.

Ook de onderkleding is belangrijk als het buiten koud is. Een goed thermoshirt zorgt ervoor dat je lichaam droog blijft en dat je lichaamswarmte goed vastgehouden wordt.

Naast een regenpak zijn ook de motorhandschoenen van groot belang. Het is belangrijk om handschoenen te hebben die waterdicht zijn en een thermische voering hebben die er voor zorgt dat je handen zo lang mogelijk warm blijven. Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor verwarmde motorhandschoenen. Dit is vooral fijn bij extreem lage temperaturen